Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
9
Points®värde per portion

Bang bang kyckling med sesamfrön och jasminris

3.94 (1550)
Under 35 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklingfilé
300 g
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Srirachasås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Gurka
1 st
Salladslök
½ förp
Jasminris
1 dl
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten med kycklingbuljong i en stekgryta. Lägg försiktigt i kycklingen. Koka upp och sjud ca 12 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt. Låt svalna i buljongen, eller lägg över i kallt vatten om du har bråttom.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna. 
 Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, socker, sesamolja, srirachasås (efter smak) och finriven vitlök i en rymlig bunke. 
Strimla gurka och salladslök fint. 
Lägg kycklingen på en skärbräda och banka den lätt med en kavel. Dra isär kycklingen så den blir trådig. Blanda ner den i bunken med dressingen.
Blanda ner gurka och salladslök i bunken med kycklingen. Lägg upp i djupa skålar och toppa med rostade sesamfrön. Servera med jasminris.
Smaklig måltid!