Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis
4.09 (772)
Under 40 min
8 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
Rödlök
1 st
Vatten
1½ dl
Socker
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Chili flakes
2 krm
Rökt paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
1 tsk
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
BBQ-sås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har, använd gärna en stektermometer.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå i kylen till servering.
Blanda nötfärs, chili flakes (efter egen smak), rökt paprikapulver, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Skär tomat i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök och tomat. Servera med bbq-sås.
Smaklig måltid!