Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
16
Points®värde per portion

Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis

4.09 (772)
Under 40 min
8 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Vatten
    • socker
    • ättiksprit (12%)
    • bakplåtspapper
    • olja
    • salt
    • svartpeppar
    Rödlök
    1 st
    Vatten
    1½ dl
    Socker
    1 dl
    Ättiksprit (12%)
    ½ dl
    Bakpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Nötfärs
    250 g
    Chili flakes
    2 krm
    Rökt paprikapulver
    ½ tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Olja
    1 tsk
    Tomat
    1 st
    Mixsallad
    30 g
    BBQ-sås
    1 förp
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Om du har, använd gärna en stektermometer.

    Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    Klyfta bakpotatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
    Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå i kylen till servering.
    Blanda nötfärs, chili flakes (efter egen smak), rökt paprikapulver, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta.
    Skär tomat i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök och tomat. Servera med bbq-sås.
    Smaklig måltid!