Sommar
Laktosfri
Utan gluten
Torskfilé med äggsallad, dill, brynt smör och potatis
3.93 (272)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Smör
25 g
Torskfilé
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Ägg
2 st
Rödlök
⅓ st
Dill
10 g
Salt
Svartpeppar
Rädisor
1 förp
Gurka
1 st
Dill
10 g
Smör
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 506 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 41 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 9 min. Spola kallt.
Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg i en ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 12-16 min (beroende på fiskens tjocklek).
Skala äggen och skär i små bitar. Finhacka rödlök och dill. Blanda ihop allt i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart.
Halvera rädisor. Skala och skär gurkan i grova bitar. Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs gurka och rädisor ca 30 sekunder. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner dill vid servering.
Toppa den ugnsbakade torskfilén med äggsallad och brynt smör. Servera med nykokt potatis och ljummen gurksallad.
Smaklig måltid!