Parmesangratinerad kyckling med dragon och tomatsallad
Utan gluten

Parmesangratinerad kyckling med dragon och tomatsallad

4.13 (1886)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Färskost
125 g
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Dijonsenap
¾ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
1 tsk
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 578 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Blanda ihop färskost, mjölk, dijonsenap, torkad dragon och pressad vitlök i en skål. Finriv parmesanost.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en liten ugnsform och häll färskostblandningen över. Strö över riven parmesanost och gratinera i övre delen av ugnen (över potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera parmesangratinerad kyckling med tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!