Italiensk salsicciakebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja

Sommar

Italiensk salsicciakebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja

3.94 (681)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Pitabröd
2 st
(Vete)
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad vitkål
250 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om inte allt bröd går åt. Skär ner brödet i krutonger och servera till sallad.

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Värm pitabröden till servering.
 Tärna tomat. Skiva rödlök tunt. Hacka bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Lägg strimlad vitkål i en bunke. Blanda med pressad citronsaft, lite olivolja och salt. Vänd ner bladpersilja.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. 
 Forma salsicciafärsen till 4 avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Servera pitabröd fyllda med salsicciakebab, citrondressad kål, tomatsallad och vitlökssås. 
Smaklig måltid!