Sommar
Italiensk salsicciakebab i pitabröd med citrondressad kål, tomat och persilja
3.94 (681)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Pitabröd
2 st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Bladpersilja
10 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Strimlad vitkål
250 g
Citron
1 st
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Salsicciafärs
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 545 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om inte allt bröd går åt. Skär ner brödet i krutonger och servera till sallad.
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Värm pitabröden till servering.
Tärna tomat. Skiva rödlök tunt. Hacka bladpersilja. Lägg allt i en bunke och blanda med rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg strimlad vitkål i en bunke. Blanda med pressad citronsaft, lite olivolja och salt. Vänd ner bladpersilja.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Forma salsicciafärsen till 4 avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna runt om, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills biffarna är helt genomstekta.
Servera pitabröd fyllda med salsicciakebab, citrondressad kål, tomatsallad och vitlökssås.
Smaklig måltid!