Grekiska fläskfärsbullar med citron, krämig gurksallad och bulgur
4.11 (182)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Citron, zest
1 st
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Örtmix
½ förp
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Röd paprika
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 629 kcal
- Fett: 34 g
- Kolhydrater: 48 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, salt, örtmix och fläskfärs. Forma färsen till ca 10 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runtom ca 7 min, tills de är helt genomstekta.
Tärna snackgurka. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i stavar och lägg på ett litet fat. Klyfta resten av den använda citronen. Lägg upp mixsallad i en serveringsskål. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera grekiska fläskfärsbullar med bulgur, gurkyoghurt, sallad, paprika och citronklyfta.
Smaklig måltid!