Sommar
Krämig parmesanpasta med räkor och fänkål
4.16 (1288)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Parmesanost
1 bit
Smör
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
Kycklingbuljong
½ påse
Mjölk
2 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 644 kcal
- Fett: 17 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Finhacka gul lök. Klyfta tomat. Strimla fänkål. Häll av räkor. Finriv parmesanost. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
Lägg strimlad fänkål och tomater i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka linguine enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner kycklingbuljong och mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud ca 5 min. Späd med lite mer mjölk om såsen blir för tjock.
Ta kastrullen från värmen. Vispa ner riven parmesan (spara gärna lite till servering). Smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld pasta med parmesansås och grönsaker. Toppa med räkor, riven parmesan och ruccola. Servera direkt!
Smaklig måltid!