15-20
Laktosfri
Utan gluten
Spicy fishcurry med kokos, lime, koriander och jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
Jasminris
Jasminris
125 g
Spicy fishcurry
Gul lök
1 st
Pak choy
1 st
Tomat
1 st
Sejrygg (Fisk)
300 g
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
2 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Till servering
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 532 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse: Klyfta gul lök och strimla pak choy. Skär tomat i små klyftor. Skär sejrygg i mindre bitar.
- Spicy fishcurry: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Stek lök och pressad vitlök ca 1 min. Blanda ner röd currypasta, coconut cream, vatten, socker och kycklingbuljong. Låt sjuda ca 4 min. Blanda ner fisken, pak choy och tomat. Låt sjuda under lock ca 2 min.
- Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med jasminris och limeklyfta.