0,7 kg CO2e
Utan gluten
Citron- och oreganostekt kycklingschnitzel med grönsallad och rostad potatis
4.14 (678)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flingsalt
- ströbröd
- smör
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Rädisor
1 förp
Mixsallad
30 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Matyoghurt
2 dl
Torkad oregano
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
ca ½ dl
Smör
½ msk
Olivolja
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 612 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis i klyftor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, rör om efter halva tillagningstiden.
Skär rödlök tunt. Halvera cocktailtomater. Kvarta rädisor. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med torkad oregano. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten. Krydda minutfilé med torkad oregano, salt och nymald svartpeppar. Häll ströbröd på en tallrik. Vänd kycklingen i ströbrödet.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Finriv skal från citronen över schnitzlarna.
Blanda mixsallad och pressad saft från halva citronen i salladsskålen med grönsakerna. Klyfta resten av citronen.
Servera kycklingschnitzel med grönsallad, citronklyfta, rostad potatis och örtyoghurt.
Smaklig måltid!