Svampyakiniku med stekt ägg, salladslök och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Svampyakiniku med stekt ägg, salladslök och jordnötter

3.63 (145)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • olja
Jasminris
125 g
Jordnötter
60 g
(Jordnötter)
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
Champinjoner
250 g
Olja
Salladslök
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 570 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med socker, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och majsstärkelse.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Skiva champinjoner. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen tills all vätska kokat in. Tillsätt lite neutral olja och fräs ytterligare ca 2 min. 
Finstrimla salladslök (spara lite till servering). Tillsätt lök och yakinikusås till pannan. Sjud ca 3 min. 
Grovhacka jordnötter. Servera svampyakiniku med jasminris. Toppa med stekt ägg, jordnötter och salladslök! 
Smaklig måltid!