Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- ketchup
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
1 tsk
Barbequekyckling
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Ketchup
½ msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
½ tsk
Olivolja
Chili flakes
¼ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Morotssallad
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 513 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Barbequekyckling: Pressa vitlök i en bunke. Blanda med tomatpuré, ketchup, flytande honung, paprikapulver, lite olivolja, chili flakes (kan uteslutas), kinesisk soja och lite salt. Lägg kycklinglårfilé i bunken med barbequemarinad, blanda väl. Låt stå ca 5 min.
- Vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
- Morotssallad: Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen med marinad ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Se tips!
- Servera stekt barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.