Barbequekyckling med morotssallad och rostad timjanpotatis
3.98 (459)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- ketchup
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Ketchup
½ msk
Flytande honung
½ msk
Paprikapulver
½ tsk
Olivolja
Chili flakes
¼ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
Morötter
300 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 513 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 52 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad timjan. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Pressa vitlök i en bunke. Blanda med tomatpuré, ketchup, flytande honung, paprikapulver, lite olivolja, chili flakes (kan uteslutas), kinesisk soja och lite salt. Lägg kycklinglårfilé i bunken med barbequemarinad, blanda väl. Låt stå ca 5 min.
Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan och lite salt.
Skala morötterna och fortsätt hyvla tunna remsor med potatisskalaren. Lägg i en salladsskål och blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen med marinad ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Se tips!
Servera stekt barbequekyckling med rostad timjanpotatis, morotssallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!