Vegetarisk ugnsomelett med potatis och champinjoner
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande margarin
- svartpeppar
- tomatpuré
Ugnsomelett
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Gul lök
1 st
Röd paprika
½ st
Champinjoner
125 g
Flytande margarin
½+½ tsk
Paprikapulver
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Tomat
1 st
Ägg (Ägg)
2 st
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Tomatpuré
1 msk
Sallad
Mixsallad
65 g
Röd paprika
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsomelett: Halvera bakpotatis och skär halvorna i tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
- Strimla gul lök. Skär röd paprika och champinjoner i mindre bitar. Hetta upp ½ tsk flytande margarin i en rymlig stekpanna och fräs lök, paprika och svamp ca 4 min. Krydda med paprikapulver, lite salt och nymald svartpeppar. Smörj en ugnsform (ca 15x20 cm) med ½ tsk flytande margarin.
- Häll av och skölj små vita bönor. Skiva tomat. Lägg rostade potatisskivor, grönsaksfräs, vita bönor och tomatskivor i ugnsformen.
- Sänk ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Vispa ihop ägg, Milda mat, tomatpuré, ½ tsk salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i formen med grönsaker och grädda mitt i ugnen ca 20 min tills omeletten fått fin färg och äggstanningen stelnat.
- Sallad: Skär resten av den röda paprikan i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en salladsskål.
- Servera vegetarisk ugnsomelett med sallad.