Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- neutral olja
Citronrostad blomkål och potatis
Potatis
400 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Citron
1 st
Ruccoladressing
Vitlök
1 klyfta
Ruccola
30 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 604 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Citronrostad blomkål och potatis: Halvera potatis och skär blomkål i buketter. Lägg i en smord långpanna och blanda med lite olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Ruccoladressing: Skiva vitlök. Lägg ruccola i en mixerbunke. Tillsätt vitlök, salt, olivolja och ½ dl matyoghurt. Mixa slätt och rör sedan ner vitvinsvinäger och 1 dl matyoghurt.
- Stekt lax: Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek på hög värme ca 5 min. Sänk värmen och vänd på fisken. Stek ytterligare ca 5 min.
- Citronrostad blomkål och potatis: Grovhacka ruccola. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ruccola och finrivet citronskal med den rostade potatisen och blomkålen. Smaka av med lite salt. Klyfta den använda citronen.
- Servera nystekt lax med citronrostad blomkål och potatis, ruccoladressing och citronklyfta.