Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Fiskgratäng
Citron
1 st
Dill
10 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Tillbehör
Potatis
400 g
Gurka
1 st
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gott med pressad potatis! Skala, koka och pressa potatisen med potatispress.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Fiskgratäng: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka dill. Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min under omrörning. Rör ner citronskal och dill i såsen.
- Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Tillaga i övre delen av ugnen ca 5 min. Höj därefter temperaturen till maxvärme och grill. Gratinera i ytterligare ca 5 min, tills gratängen fått fin färg.
- Tillbehör: Tärna gurka smått. Finhacka dill. Lägg upp i skålar eller blanda allt till en sallad. Klyfta den använda citronen.
- Servera nygratinerad fiskgratäng med potatis, gurka, dill och citronklyftor.