Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
Rostade potatisklyftor
Potatisklyftor
1 förp
Salt
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
BBQ pulled chicken
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
BBQ-sås
1 förp
Coleslaw
Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Salt
Cocktailtomater
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 696 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade potatisklyftor: Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- BBQ pulled chicken: Lägg kycklinglårfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och koka under lock ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med BBQ-sås.
- Coleslaw: Lägg coleslawmix i en skål och blanda med matyoghurt, majonnäs och persillade. Smaka av med lite salt.
- Cocktailtomater: Servera BBQ pulled chicken med rostade potatisklyftor, coleslaw och cocktailtomater.