30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Mediterranean mezze bowl med hummus, valnötter och pitabröd
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- rödvinsvinäger
- sambal oelek
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
20 g
Aubergineröra
Aubergine
1 st
Salt
1 krm
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Hummus
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Myntasallad
Tomat
2 st
Mynta
20 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Pitabröd (Vete)
2 st
Valnötter (Valnötter)
15 g
Näringsvärde per portion
- Energi 712 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 108 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen till servering. Skär i mindre bitar.
- Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel. Strimla torkade aprikoser och blanda med couscousen.
- Aubergineröra: Tärna aubergine. Strö på lite salt över auberginen och låt stå ca 5 min, torka sedan med lite hushållspapper. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek auberginen runt om ca 5 min.
- Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, sambal oelek, tomatpuré och spiskummin. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt vitvinsvinäger, vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer.
- Myntasallad: Tärna tomat. Strimla mynta. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Lägg couscous i två skålar. Toppa med aubergineröra, hummus, myntasallad, valnötter och pitabröd.