Stekt torskfilé med gräslök, brynt sojasmör och rostad spetskål

Stekt torskfilé med gräslök, brynt sojasmör och rostad spetskål

4.3 (944)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
Spetskål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Salt
Citron
1 st
Gräslök
5 g
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Smör
1 ½ msk
(Mjölk)
Japansk sojasås
1 tsk
(Gluten, Sojabönor, Vete)
Potatis
400 g
Gräslök
5 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 531 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 47 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär spetskål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Finhacka gräslök och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min, tills den är klar.
Smält smör i en liten kastrull. Bryn det tills det får en gyllene färg och doftar nötigt. Ta från värmen och rör ner sojasås.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Strö citronskalet över den rostade spetskålen. 
Hacka resten av gräslöken. Häll det brynta sojasmöret över den stekta torskfilén. Servera med kokt potatis, rostad spetskål, gräslökssås och citronklyfta. Toppa med gräslök.
Smaklig måltid!