30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Marockansk auberginegryta med hasselnötsdukkah och aprikossallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- tomatpuré
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- grönsaksbuljong
Couscoussallad
Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Salt
2 krm
Vatten
2 dl
Torkade aprikoser (Svaveldioxid)
40 g
Bladpersilja
10 g
Auberginegryta
Aubergine
½ st
Gul lök
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Ras el hanout
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Hasselnötsdukkah
Hasselnötter (Hasselnötter)
25 g
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 602 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Couscoussallad: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja och salt. Koka upp vatten. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 12 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Auberginegryta: Skär aubergine i tärningar. Klyfta gul lök. Häll av och skölj kikärtor.
- Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek aubergine ca 4 min. Tillsätt gul lök, pressad vitlök och ras el hanout. Stek ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, honung, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 12 min. Smaka av med salt.
- Hasselnötsdukkah: Hetta upp en torr stekpanna och rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander och salt ca 2 min, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända.
- Couscoussallad: Strimla torkade aprikoser och bladpersilja. Blanda med couscousen.
- Servera auberginegryta med couscoussallad. Toppa med hasselnötsdukkah.