35-45
Utan gluten
Salviakryddade kalkonfärsbiffar med patatas bravas, vitlökssås och mixsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- sambal oelek
- socker
- vatten
- ströbröd
- mjölk
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Patatas bravas
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Tomatsås
Tomat
2 st
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Vatten
½ dl
Salviakryddade kalkonfärsbiffar
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Kalkonfärs
300 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Sallad
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 587 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Patatas bravas: Skär potatis i små tärningar (ca 1x1 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Vitlöksyoghurt: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Tomatsås: Tärna tomat och finhacka gul lök. Fräs allt i en liten kastrull med lite olivolja tillsammans med pressad vitlök, ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner sambal oelek, salt, socker och vatten. Låt sjuda på låg värme ca 15 min. Smaka av med lite salt.
- Salviakryddade kalkonfärsbiffar: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner kalkonfärs, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Lägg upp mixsallad på en tallrik. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ihop den rostade potatisen med tomatsåsen. Servera med kalkonfärsbiffar, vitlöksyoghurt och sallad.