Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Sydfransk fisksoppa
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Saffran
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Vardagsaioli
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 678 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Sydfransk fisksoppa: Skala och skiva morot. Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, tomatpuré, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, saffran, vitvinsvinäger, socker och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 6 min.
- Vardagsaioli: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med olivolja, pressad vitlök och salt.
- Sydfransk fisksoppa: Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Tärna tomat och rör ner i grytan.
- Servera sydfransk fisksoppa med nygräddad surdegsbaguette och vardagsaioli.