25-35
Utan gluten
Vegetariskt
Blomkålskorma med fetaost, mynta och mangochutney
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Blomkålskorma
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Blomkål
½ st
Neutral olja
2 tsk
Garam masala
½ förp
Curry
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Myntayoghurt
Mynta
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Spiskummin
1 krm
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Mynta
10 g
Fetaost (Mjölk)
50 g
Mango chutney
⅕ burk
Näringsvärde per portion
- Energi 673 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda ihop alla torra kryddor till blomkålskorman innan tillagning.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Dela blomkål i mindre buketter.
- Blomkålskorma: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och stek gul lök ca 2 min. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, curry, spiskummin och malen koriander, fräs hastigt under omrörning. Tillsätt tomatpuré och blomkål och fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 12 min, tills blomkålen mjuknat något. Smaka av grytan med lite salt.
- Myntayoghurt: Strimla all mynta. Blanda matyoghurt, hälften av mynta, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Smula fetaost. Toppa grytan med resten av myntan och fetaost. Servera blomkålskorma med basmatiris, myntayoghurt och mango chutney.