Orientalisk linsgryta med saffran, potatis, rostad broccoli och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
- salt
- bakplåtspapper
Linsgryta
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Bakpotatis
½ st
Neutral olja
1 tsk
Garam masala
1½ tsk
Saffran
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Vatten
3 dl
Socker
½ tsk
Röda linser, torkade
1 dl
Lime
½ st
Babyspenat
30 g
Salt
Rostad broccoli
Broccoli
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Finhacka gul lök. Skala och riv ingefära och vitlök. Skala och tärna bakpotatis i ca 1x1 cm stora tärningar.
- Linsgryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, ingefära, garam masala, saffran och chili flakes, fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt vatten, potatis och socker. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt röda linser och låt sjuda under lock tills linserna och potatisen är mjuka, ca 15 min. Rör om då och då så att grytan inte bränner. Späd eventuellt med lite vatten.
- Rostad broccoli: Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 12 min, tills broccolin har fått fin färg.
- Tillsätt pressad limesaft och babyspenat i linsgrytan och smaka av med salt.
- Servera orientalisk linsgryta med broccoli. Toppa med en klick yoghurt och koriander.