Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris

Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris

3.97 (346)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • mjölk
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Malen kanel
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 614 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill ha mer hetta i grytan - tillsätt lite sambal oelek!

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna röd paprika. Skala och grovriv morot. Lägg upp allt i skålar.
 Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt smulad kycklingbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, curry, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner vetemjöl och mjölk och låt puttra ca 4 min. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Toppa currygrytan med tärnad paprika. Servera med nykokt ris och rivna morötter.
Smaklig måltid!