Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- ättiksprit (12%)
- socker
- vatten
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
- köttbuljong
Tillbehör
Potatis
400 g
Morot
2 st
Bladpersilja
20 g
Köttfärslimpa
Bananschalottenlök
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Pressgurka
Snackgurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Skysås
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 531 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela morötter i stubbar. Låt koka med potatisen ca 5 min mot slutet av tillagningstiden.
- Köttfärslimpa: Finhacka bananschalottenlök. Lägg löken i en bunke och blanda ner mjölk, salt, kinesisk soja, lite nymald svartpeppar och nötfärs.
- Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills limpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Pressgurka: Skär gurka i tunna skivor, gärna med osthyvel. Lägg i en bunke och tillsätt ättiksprit, socker och vatten. Blanda och låt stå till servering.
- Skysås: Smält smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl. Vispa ner skyn från formen med köttfärslimpa, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud, ca 5 min tills skyn tjocknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med nykokt potatis, skysås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja.