Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Buddha bowl med kyckling, mynta och sojamajonnäs

4.22 (1128)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • sambal oelek
  • salt
  • olja
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Minutfilé
330 g
Flytande honung
1 ½ msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 726 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot.
Blanda flytande honung, japansk soja och sambal oelek i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kyckling minutfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!