Kycklingburgare med chilidressing och honungsrostade morötter
30-40
0,6 kg CO2e

Kycklingburgare med chilidressing och honungsrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • ketchup
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • smör

Rostade morötter

Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Chili flakes

Chilidressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Kyckling

Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör (Mjölk)
½ msk
Chili flakes

Tillbehör

Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 603 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och honung. Krydda med lite salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  3. Chilidressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med ketchup, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Kyckling: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 5 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Strö över lite chili flakes. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
  5. Tilbehör: Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
  6. Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.