35-45
0,6 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- äggula
- flytande honung
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
¼ dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Kalkonwallenbergare
Ströbröd
⅓ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
3 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör (Mjölk)
Dillstekt kål
Bananschalottenlök
1 st
Vitkål
300 g
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Flytande honung
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 649 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Kalkonwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner kalkonfärs. Häll upp mer ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbrödet. Stek i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta (innertemp 72°C).
- Dillslungad kål: Finhacka bananschalottenlök. Skär vitkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Stek kålen ca 2 min. Tillsätt lök, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 1 min. Finhacka dill och vänd ner i kålen.
- Servera kalkonwallenbergare med potatispuré och dillslungad kål.