30-40
12
Points®värde per portion
Fläskkotlett i mangosås med pressad potatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- köttbuljong
Fläskkotlett i mangosås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Mango chutney
½ burk
Köttbuljong
½ tärning
Till servering
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Strimla röd paprika. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Halvera sedan köttet på längden och skär sedan i jämntjocka skivor.
- Fläskkotlett i mangosås: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek köttet ca 2 min per sida. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt lök, vitlök och röd paprika. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Strö över vetemjöl och blanda ner Milda mat, smulad köttbuljong och mango chutney. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Tärna snackgurka och blanda med mixsallad i en salladsskål.
- Pressa potatisen på tallrikar (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
- Servera fläskkotlett i mangosås med pressad potatis och sallad.