Burgerbowl med picklad rödlök, bbq-sås och klyftpotatis
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Vatten
1½ dl
Socker
1 dl
Ättiksprit (12%)
½ dl
Klyftpotatis
Potatis
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Burgare
Nötfärs
250 g
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk
Tillbehör
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
BBQ-sås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, låt stå i kylen till servering.
- Klyftpotatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Burgare: Blanda nötfärs, chipotlekrydda, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till ca 10 st köttbullar och tryck till dem lätt till miniburgare. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek miniburgarna ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Skär tomat i mindre bitar. Lägg klyftpotatis i skålar. Toppa med mixsallad, miniburgare, picklad rödlök och tomat. Servera med bbq-sås.