30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Sesamstekta falafelbiffar med rostad sötpotatissallad och äppelyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- vatten
Rostad sötpotatissallad
Sötpotatis
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Tomat
2 st
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Falafelbiffar
Falafelmix
100 g
Vatten
1 ½ dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Neutral olja
Äppelyoghurt
Rött äpple
1 st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad sötpotatissallad: Tärna sötpotatis (2x2 cm). Klyfta rödlök tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, tills potatisen fått fin färg.
- Falafelbiffar: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla minst 10 min.
- Äppelyoghurt: Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, malen ingefära och lite salt.
- Forma falafelsmeten till 4-6 små biffar. Lägg sesamfrön med lite salt på en tallrik och vänd falafelbiffarna i dem. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
- Rostad sötpotatissallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda med rostad sötpotatis, lök och pressad citronsaft (ca 1 msk). Toppa med smulad fetaost.
- Servera rostad sötpotatissallad med falafelbiffar och äppelyoghurt.