Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Marinerad kyckling
Minutfilé
330 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
¾ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Dressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
2 msk
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Sallad
Polkabeta
1 st
Romansallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Dela potatis och skär rödlök i klyftor. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
- Marinerad kyckling: Blanda japansk soja, pressad vitlök, olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner minutfilé och låt marinera minst 10 min.
- Dressing: Vispa samman dijonsenap (eller din favorit senap) och vitvinsvinäger i en salladsskål. Blanda ner olivolja, riven parmesan, salt och lite nymald svartpeppar.
- Sallad: Skala polkabeta och hyvla i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel). Skär romansallad i grova bitar. Blanda med dressingen i salladsskålen precis innan servering.
- Grilla eller stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja ca 5 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera nygrillad kyckling med parmesanslungad sallad och rostad potatis.