Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- socker
- salt
- svartpeppar
Salsicciagryta
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
2 krm
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 723 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 90 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Salsicciagryta: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn salsicciafärs ca 2 min. Hacka sönder färsen med en stekspade. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med salt.
- Tärna tomat och gurka. Lägg upp tomat, gurka och ruccola i separata skålar. Häll av pastan och blanda med salsicciagryta. Servera med grönsaker och riven parmesanost.