Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- salt
Mozzarellagratinerad gnocchi
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Örtmix
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Svartpeppar
Gnocchi (Vete)
500 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Sallad
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 717 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 104 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du ingen stekgryta som tål ugnsvärme. Lägg över i en ugnsform innan du gratinerar.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Mozzarellagratinerad gnocchi: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och pressa ner vitlök, låt fräsa ett par sekunder. Tillsätt krossade tomater, vatten, smulad grönsaksbuljong, örtmix, chili flakes, nymald svartpeppar och gnocchi. Koka ca 2 min. Bryt mozzarella i mindre bitar och fördela ovanpå gnocchin. Ställ in grytan i ugnen (se tips!) och låt gratinera ca 10 min.
- Sallad: Skiva zucchini och rödlök så tunt som möjligt. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, lite salt, nymald svartpeppar och resterande chili flakes. Vänd ner mixsallad vid servering.
- Servera mozzarellagratinerad gnocchi med zucchinisallad.