35-45
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- vatten
- svartpeppar
Citrondressad rödkål
Rödkål
150 g
Salt
½ tsk
Citron, tvättad
1 st
Olivolja
½ msk
Hummus
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Vatten
½ dl
Kryddstekta kikärtor
Olivolja
Kikärtor, avhällda
1 förp
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Tillbehör
Snackgurka
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Snackoliver
1 förp
Olivolja
Chili flakes
Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Citrondressad rödkål: Strimla rödkål i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med salt. Blanda väl med händerna tills kålen mjuknar något. Finriv det yttersta skalet och pressa ur cirka ½ msk saft från citronen. Blanda rödkålen med citronzest, citronsaft och olivolja. Ställ i kylen till servering.
- Hummus: Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränns! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke, tillsätt pressad citronsaft (från resten av den använda citronen), vatten och salt. Mixa slät med en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt.
- Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
- Kryddstekta kikärtor: Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt kikärtor och krydda med salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3 min.
- Tillbehör: Tärna snackgurka, finhacka rödlök och halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja och häll av oliver.
- Lägg hummus på en tallrik. Toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chili flakes, och oliver. Ringla olivolja över allt. Servera med surdegspavé och citrondressad rödkål.