Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vetemjöl
- vatten
- salt
- vitvinsvinäger
Chicken red curry
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Neutral olja
Röd currypasta
1 förp
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt
Thailändsk kålsallad
Strimlad vitkål
250 g
Koriander
20 g
Neutral olja
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 675 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Klyfta gul lök. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar, se tips!
- Chicken red curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn lök och kyckling ca 3 min på hög värme. Sänk värmen och tillsätt röd currypasta (efter smak) och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Thailändsk kålsallad: Lägg strimlad vitkål i en salladsskål. Tillsätt neutral olja, vitvinsvinäger och salt. Krama salladen mjuk med händerna. Vänd ner koriander.
- Servera chicken red curry med jasminris och thailändsk kålsallad.