Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
Hjortfärslimpa
Gul lök
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 förp
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
4 msk
Hjortfärs
250 g
Brysselkål
Brysselkål
1 förp
Rött äpple
1 st
Hasselnötter (Hasselnötter)
40 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Potatismos
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 710 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Hjortfärslimpa: Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, dijonsenap, ströbröd och mjölk. Tillsätt hjortfärs och blanda väl. Forma till en smal limpa och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills hjortfärslimpan är helt genomstekt. Låt gärna hjortfärslimpan vila några minuter innan du skär upp den.
- Brysselkål: Ansa och halvera brysselkål. Skär äpple i klyftor. Krossa eller hacka hasselnötterna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 2 min. Tillsätt äppelklyftor, lite salt, nymalen svartpeppar och hasselnötter. Stek ytterligare ca 3 min.
- Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
- Skär hjortfärslimporna i skivor och servera med stekt brysselkål, äpplen, hasselnötter och potatismos.