Laktosfri
Taco med torsk, limemajonnäs och gurk- och koriandersallad
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Lime, skal
½ st
Majonnäs
1 msk
Snackgurka
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Lime, saft
1 st
Koriander
20 g
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 552 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna!
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda med majonnäs i en skål.
Skär gurka och tomat i mindre bitar. Strimla rödlök och röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek torsken i omgångar ca 4 min runtom, tills den är klar.
Servera tortillabröd (se tips!) med stekt torsk, gurksallad och en klick limemajonnäs.
Smaklig måltid!