Taco med torsk, limemajonnäs och gurk- och koriandersallad
Laktosfri

Taco med torsk, limemajonnäs och gurk- och koriandersallad

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Lime, skal
½ st
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Snackgurka
1 st
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Röd chili
1 st
Lime, saft
1 st
Koriander
20 g
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 msk
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
552 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna!

Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda med majonnäs i en skål. 
Skär gurka och tomat i mindre bitar. Strimla rödlök och röd chili tunt. Grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek torsken i omgångar ca 4 min runtom, tills den är klar.
Servera tortillabröd (se tips!) med stekt torsk, gurksallad och en klick limemajonnäs. 
Smaklig måltid!