30-40
Vegetariskt
Jureskogs grillostburgare med picklad rödlök, chilibearnaise och rotfruktspommes
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Rotfruktspommes
Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Grillostburgare
Tomat
1 st
Isbergssallad
1 st
Saltgurka
½ förp
Jalapeño
1 st
Olivolja
Pannoumiburgare (Mjölk, Laktos)
1 förp
Cheddarost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Chilibearnaise (Selleri, Ägg)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 1115 kcal
- Fett 67 g
- Kolhydrater 94 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt, gärna med mandolin. Blanda socker, ättika och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Dra kastrullen från värmen och lägg i rödlöken. Låt stå och dra till servering. Kan med fördel göras i god tid så att löken får dra en stund.
- Rotfruktspommes: Skala morötter, palsternacka och bakpotatis. Skär dem i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills rotfrukterna blir gyllenbruna i kanterna. Vänd runt efter halva tiden.
- Tillbehör: Skiva tomat. Plocka salladsblad. Skär saltgurka i skivor. Skär tunna skivor av jalapeño.
- Grillostburgare: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Lägg ned pannoumiburgarna och krydda med lite nymald svartpeppar. Stek tills osten blir gyllenbrun. Lägg den skivade cheddarosten på pannoumiburgarna i stekpannan och låt osten smälta på burgaren. Lägg hamburgerbröd med insidan ned i en stekpanna och rosta så att det får fin färg.
- Montering: Bred på bearnaisesås på bottenbrödet. Vik ihop salladsblad och tryck till på bottenbrödet, lägg på tomat och pannoumiburgare med cheddar. Avsluta med picklad rödlök, tomat, saltgurka och jalapeño (för en hetare smak) innan locket läggs på.
- Servera grillostburgare med rotfruktspommes och lite extra bearnaisesås.