Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- grönsaksbuljong
- tomatpuré
- salt
- socker
- vatten
- ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- neutral olja
Belugafärs
Belugalinser
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Tomatpuré
1 msk
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Picklad rödlök
Rödlök
1 st
Socker
1 msk
Vatten
½ dl
Ättiksprit (12%)
½ msk
Rostad majs
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
1 krm
Lime, skal
1 st
Röd chili
½-1 st
Koriandersalsa
Koriander
20 g
Jalapeño
½-1 st
Avokado
1 st
Lime, saft
1 st
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Tillbehör
Cocktailtomater
125 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 675 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 95 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att jalapeno och röd chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Belugafärs: Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Spara 1/2 dl av kokvattnet när du häller av linserna.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp socker, vatten och ättiksprit i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner löken. Låt dra tills servering.
- Rostad majs: Häll av majs. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva röd chili tunt och blanda med rostad majs och limeskal.
- Koriandersalsa: Finhacka koriander och jalapeño. Gröp ur avokado. Lägg allt i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft, pressad vitlök och salt. Mixa slätt med stavmixer.
- Belugafärs: Blanda avhällda linser med sparat kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs.
- Tillbehör: Kvarta cocktailtomat. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröden hastigt på båda sidor.
- Servera tortillabröd fyllda med belugafärs, rostad majs, tomat, mixsallad och koriandersalsa.