20-30
8
Points®värde per portion
Fisktacos med rostad majssalsa, lime och koriander
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
Torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Lime, limeskal + limesaft
½ st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Koriander
10 g
Rostad majssalsa
Majs, (160 g)
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Lime, limesaft
½ st
Tillbehör
Tortillabröd (Vete)
2 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points per styck.
- Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Torsk: Lägg torskfilé i en ugnsform och krydda med salt, låt stå ca 5 min.
- Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka röd chili. Lägg limeskal, röd chili, pressad limesaft, socker och koriander i en mixerbunke. Mixa till en grov röra med stavmixer. Fördela ut över fisken och sätt in i mitten av ugnen tills den är klar, ca 15 min.
- Rostad majssalsa: Häll av majs. Rosta majsen i en torr och het stekpanna ca 5 min, tills den har fått fin färg.
- Tärna tomat, finhacka rödlök, röd chili, vitlök och koriander (spara gärna några blad till servering). Lägg allt i en skål. Blanda ner den rostade majsen och matyoghurt. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. Lägg över i en handduk medan du värmer de andra.
- Fyll de varma tortillabröden med rostad majssalsa och torsk.