30-40
Utan gluten
Grillad lax med dragonyoghurt och rostad morot- och potatissallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- flytande honung
- svartpeppar
Rostad morot- & potatissallad
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
Citron
1 st
Babyspenat
65 g
Dragonyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm
Grillad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
- Rostad morot- och potatissallad: Halvera potatis och dela morötter på längden. Lägg morötter och småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och lite chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
- Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
- Grillad lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek fisken i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills den är klar.
- Rostad morot- och potatissallad: Klyfta citronen. Blanda babyspenat med rostad morot, potatis och lite citronsaft.
- Servera grillad lax med morot- och potatissallad, dragonyoghurt och citronklyfta.