Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- äggula
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Lökcrème
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
1 krm
Äppelsallad
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Mixsallad
30 g
Senapsblandning
Bananschalottenlök
1 st
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Äggula (Ägg)
1 st
Biff Greta
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 564 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Tärna potatis (ca 1x1 cm). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i den övre delen av ugnen 20-25 min.
- Lökcrème: Skiva bananschalottenlök. Fräs löken i en stekpanna med lite smör tills den är mjuk. Lägg över i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och salt. Mixa till en slät röra med stavmixer.
- Äppelsallad: Blanda vitvinsvinäger, olivolja, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en salladsskål. Fintärna äpple och blanda ner i skålen tillsammans med mixsallad.
- Senapsblandning: Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en rymlig skål och blanda med torkad dragon, dijonsenap och äggula.
- Biff Greta: Tärna fläskkotlett (ca 3x3 cm). Stek köttet i en stekpanna med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt steka 3-4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner köttet i senapsblandningen.
- Servera Biff Greta med rostad potatis, lökcrème och äppelsallad.