0,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Svamprisotto med ruccola och vitlöksstekta champinjoner
4.09 (291)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
1 msk
Risottoris
150 g
Vitt matlagningsvin
1 dl
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
100 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 512 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna champinjoner.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och tärnade champinjoner ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare 1 min.
Tillsätt vitt matlagningsvin till grytan och låt koka in. Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Kvarta champinjoner. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek champinjonerna med pressad vitlök ca 3 min på hög värme, tills de har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Vänd ner riven parmesan i risotton (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa svamprisotton med vitlöksstekta champinjoner, riven parmesan och ruccola.
Smaklig måltid!