Tagliatelle med krämig laxsås
20-30
9
Points®värde per portion

Tagliatelle med krämig laxsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • tomatpuré
  • vatten
  • fiskbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Krämig laxsås

Röd paprika
1 st
Purjolök
½ st
Laxfilé (Fisk)
2 st
Curry
1 tsk
Flytande margarin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl
Fiskbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
125 g
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Krämig laxsås: Tärna röd paprika smått och finstrimla purjolök. Skär laxfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
  3. Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs curry, röd paprika och purjolök ca 2 min på medelvärme. 
  4. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  5. Krämig laxsås: Rör ner tomatpuré, vatten, smulad fiskbuljong och smulad torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min.
  6. Blanda ner minifraiche och laxbitarna, sjud på svag värme tills fisken är klar ca 5 min. Späd med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera krämig laxsås med tagliatelle och mixsallad.