Rostad blomkålscurry med kikärtor och koriander
30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Rostad blomkålscurry med kikärtor och koriander

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • vatten
    • grönsaksbuljong

    Rostad blomkål

    Blomkål
    1 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    Salt
    ½ tsk

    Curry

    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    1 bit
    Tomat
    2 st
    Kikärtor
    1 förp
    Olivolja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    2 tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    2 dl
    Grönsaksbuljong
    1 tärning

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Koriander
    20 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 572 kcal
    • Fett 17 g
    • Kolhydrater 83 g
    • Protein 21 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    2. Förberedelser: Skär blomkål i buketter. Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
    3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
    4. Rostad blomkål: Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått fin färg. 
    5. Curry: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomat, curry, chili flakes, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Sjud under lock ca 10 min.
    6. Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
    7. Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.