30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Rostad blomkålscurry med kikärtor och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- grönsaksbuljong
Rostad blomkål
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Curry
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Tomat
2 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Curry
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Till servering
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 572 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Skär blomkål i buketter. Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad blomkål: Lägg blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta i övre delen av ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått fin färg.
- Curry: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomat, curry, chili flakes, coconut cream, vatten, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Sjud under lock ca 10 min.
- Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.