Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- smör
- bakplåtspapper
- svartpeppar
Raggmunk
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
2 krm
Potatis
400 g
Smör (Mjölk)
25 g
Bakplåtspapper
1 st
Lingon-coleslaw
Vitkål
300 g
Cottage cheese (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rårörda lingon
¼ dl
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Kruspersilja
20 g
Rårörda lingon
¼ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 692 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!
- Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen.
- Raggmunk: Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt.
- Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, 1-2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna i ugnen och varmhåll fram till servering.
- Lingon-coleslaw: Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Krama mjuk. Blanda ihop cottage cheese med lingonsylt i en skål och vänd ner kålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka kruspersilja. Servera raggmunk med lingon-coleslaw och en klick lingonsylt. Toppa med persilja!