Raggmunk med lingon-coleslaw och kruspersilja
40-50
Vegetariskt

Raggmunk med lingon-coleslaw och kruspersilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar

Raggmunk

Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
2 krm
Potatis
400 g
Smör (Mjölk)
25 g
Bakplåtspapper
1 st

Lingon-coleslaw

Vitkål
300 g
Cottage cheese (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rårörda lingon
¼ dl
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Kruspersilja
20 g
Rårörda lingon
¼ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 692 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!

  1. Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen. 
  2. Raggmunk: Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. 
  3. Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten. 
  4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, 1-2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna i ugnen och varmhåll fram till servering.
  5. Lingon-coleslaw: Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Krama mjuk. Blanda ihop cottage cheese med lingonsylt i en skål och vänd ner kålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Finhacka kruspersilja. Servera raggmunk med lingon-coleslaw och en klick lingonsylt. Toppa med persilja!