30-40
Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesiska fläskfärsspett med ljummen rissallad, mynta och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- mjölk
- vitlök
- salt
- neutral olja
- grillspett
- socker
Fläskfärsspett
Lime, skal
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Grillspett
4 st
Dressing
Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Fisksås (Fisk)
25 ml
Lime, saft
1 st
Ljummen rissallad
Jasminris
125 g
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Jordnötter (Jordnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 746 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsspett: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad vitlök, salt och fläskfärs. Blanda ordentligt och forma till 4 järpar.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärsjärparna runtom, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform. Trä upp de stekta järparna på grillspett om ni vill. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Dressing: Grovhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop socker, chili och vitlök i en mortel (har ni ingen mortel så finhacka chili och vitlök och lägg i en skål). Blanda ner fisksås och pressad saft från den använda limen.
- Rissallad: Skala och finstrimla morot och rödlök. Skär gurka i små tärningar. Plocka bladen från myntan. Strimla hälften av myntan och spara resten till servering. Blanda ihop alla grönsaker, strimlad mynta, kokt jasminris, jordnötter och dressing.
- Toppa rissalladen med myntablad och servera med fläskfärsspett.