Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- jordnötter,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- sambal oelek
- neutral olja
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Dan dan
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Vitlök
½ klyfta
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaker
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Dan dan: Lägg jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad limesaft, japansk soja, vatten, socker och sambal oelek (efter egen smak). Mixa med en stavmixer till en dressing.
- Grovriv halloumi. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek osten på hög värme under omrörning ca 3 min, tills osten fått fin färg. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan.
- Grönsaker: Strimla bananschalottenlök och röd paprika.
- Hetta upp lite neutral olja i den sparade stekpannan. Fräs lök ca 3 min. Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min.
- Tillsätt avhällda nudlar, babyspenat och dan dan dressing till stekpannan. Låt allt bli varmt under omrörning ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
- Servera dan dan nudlar toppad med halloumi.