Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano
30-40
Laktosfri

Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • sambal oelek
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • vatten

Kryddig kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
½ + ½ msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Vatten
½ dl

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Citron
1 st
Oregano
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 492 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelser: Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och olivolja.
  4. Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
  5. Kryddig kycklinglårfilé: Lägg tomat, paprika och lök i en smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över olivolja. Krydda med lite salt. Lägg kycklingen ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  6. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda bulgur med citronskal. Skär citronen i klyftor. 
  7. Plocka bladen från oregano. Servera kryddig kycklinglårfilé med rostade grönsaker, bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano.