Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grönsaksbuljong
Vegobolognese
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
½ förp
Vatten
1 dl
Soltorkade tomater
½ burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Tillbehör
Linguine (Vete)
200 g
Oregano
20 g
Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 693 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Vegobolognese: Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med torkad oregano, paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, soltorkade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 12 min, eller till servering.
- Grovhacka oregano och tomat. Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Strö på oregano och tomat. Servera direkt.