Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost
15-20
Vegetariskt

Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Vegobolognese

Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
½ förp
Vatten
1 dl
Soltorkade tomater
½ burk
Grönsaksbuljong
1 tärning

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Oregano
20 g
Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 693 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vegobolognese: Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med torkad oregano, paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Tillsätt krossade tomater, vatten, soltorkade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 12 min, eller till servering.
  4. Grovhacka oregano och tomat. Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Strö på oregano och tomat. Servera direkt.